Προετοιμασία 10´ / Μαγείρεμα 15′ / Μερίδες 2
Υλικά
- 500 gr Στριφτάρια
- Μix 3 Ελληνικών Τυριών
- 500 – 600 gr Στήθος Κοτόπουλου
- 8 Μανιτάρια Σαμπινιόν Λευκά
- 200 gr Πορτσίνι Αποξηραμένα
- Κρεμμύδι Ξερό
- 2 Σκελίδες Σκόρδο
- 600 ml Κρέμα Γάλακτος
- 200 ml Λευκό Κράσι
- 200 ml Ζωμό Κότας
- 150 ml Ζωμό από Πορτσίνι
- 1 κ.γ Αλάτι
- 1 κ.γ Πιπέρι
- 1 κ.γ Ρίγανη
- 1 κ.σ Ελαιόλαδο
- Βούτυρο
- 200 gr Σκληρό Τυρί
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα στριφτάρια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με βούτυρο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι βάζουμε το κρασί, κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις τελειώσουμε με το ψήσιμο του κοτόπουλου προσθέτουμε τα στραγγισμένα στριφτάρια μας στο τηγάνι μαζί με βούτυρο ανακατεύουμε
Σερβίρουμε με τυρί τρίμηνης ωρίμανσης της αρεσκείας μας!
Διατηρείται σε ψυγείο 4-5 μέρες.