Χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ

χειροποίητα ζυμαρικά chylopites-me-manitaria-kai-rokfor

Προετοιμασία 10´ / Μαγείρεμα 10´ / Μερίδες 4

 

Υλικά συνταγής

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γραμ. μανιτάρια

1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

λίγο μαγειρεμένο κοτόπουλο ή άλλο κρέας

3 φλ. μισοβρασμένες χυλοπίτες

1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος

100 γραμ. ροκφόρ

αλάτι, πιπέρι

θυμάρι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Για τις χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ροκφόρ στις μισοβρασμένες χυλοπίτες και το ζωμό.

Αλατίζουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρεμώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.