Προετοιμασία 10´ / Μαγείρεμα 10´ / Μερίδες 4
Υλικά συνταγής
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γραμ. μανιτάρια
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
λίγο μαγειρεμένο κοτόπουλο ή άλλο κρέας
3 φλ. μισοβρασμένες χυλοπίτες
1 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος
100 γραμ. ροκφόρ
αλάτι, πιπέρι
θυμάρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για τις χυλοπίτες με μανιτάρια και ροκφόρ, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ροκφόρ στις μισοβρασμένες χυλοπίτες και το ζωμό.
Αλατίζουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρεμώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.